Verdoving tandarts
Om ervoor te zorgen dat u tijdens de behandeling geen gevoel heeft op de plek waar de behandeling plaatsvindt, maken we gebruik van plaatselijke verdovingen. Wanneer u zeer extreme vormen van angst vertoont, kunt u in overleg met onze narcose tandarts kiezen voor een lichte of algehele narcose. Hierdoor bent u bewusteloos tijdens de behandeling. Er bestaan verschillende behandelingen om u te verdoven voorafgaand aan de behandeling.
Oppervlakte verdoving
Dit is de meest eenvoudige en bekende manier van verdoven. Hierbij wordt het slijmvlies verdoofd, waardoor u minder voelt van de behandeling. Een oppervlakte verdoving wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door middel van een injectie. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk deze uit te voeren door middel van een spray of zalf.
Geleidingsverdoving
Deze behandeling wordt vaak toegepast wanneer de achterste kiezen behandeld moeten worden. De tandarts injecteert verdovingsvloeistof achter in de kaak. Dit gebeurt op de plek waar de hoofdkaakzenuw de onderkaak in gaat. Hierdoor is direct een groot gedeelte verdoofd.
Infiltratieverdoving
Hierbij wordt er injectienaald geplaatst in het dikke gedeelte van de wangplooi naast de te behandelen tand of kies. De verdoving werkt in de meeste gevallen rond de 1 à 2 uur.
Intraligamentaire verdoving
Deze verdoving gebruiken we wanneer we slechts één kies moeten behandelen. Hierbij injecteert de tandarts verdovingsvloeistof in het tandvlees op de plek van de vier worteluiteinden van een kies. Deze verdovingstechniek wordt als pijnvrij ervaren.
Gedeeltelijke of algehele narcose
Hierbij wordt er een infuus aangebracht in uw onderarm. Via dit infuus injecteren we een narcosemiddel in uw bloedsomloop, waardoor u binnen enkele minuten bewusteloos raakt. Tijdens de narcose wordt uw ademhaling geregeld door middel van een buisje in uw neus, hierdoor is er continu sprake van zuurstoftoevoer.
Verdoving door lachgassedatie
U kunt er ook voor kiezen om een verdoving toe te passen door middel van lachgassedatie. Hierbij blijft u volledig bij bewustzijn. Zodra u lachgas toegediend krijgt, kunt u nog steeds alles zien en horen. Alleen komt alles niet echt meer binnen, waardoor u de ingrepen niet als onprettig ervaart. Lachgas dient als verdovend middel, maar heeft voornamelijk een kalmerend effect en wordt door bijna iedere patiënt als zeer prettig ervaren.
Neem contact op met Idente
Heeft u behoefte aan een narcose tandarts of heeft u vragen over onze verdovingstechnieken? Neem dan telefonisch contact met ons op of schrijf u direct in als nieuwe patiënt.
Terug